energiatakarékosság

Sokat spórolhatnak a cégek a szervereken

A vállalati szerverek virtu­ali­zá­lá­sá­val nemcsak jelentős összegeket spórolhatnának meg a hazai kkv-k, de nagyot léphetnének előre az energiatudatosság és a zöldebb működés terén is.

Sok még az öreg hűtő és mosógép

Megállt a Magyarországon használt háztartási gépek elöregedésének folyamata tavaly, ugyanakkor még mindig magas az idős készülékek aránya.

Ne felejtse el átállítani az óráját vasárnap

A MAVIR becslései szerint évente egy közepes méretű város teljes felhasználásának megfelelő villamos energiát takarít meg az ország a téli és nyári időszámítás váltakoztatásával.

Egy óra sötétség

Rekordszámú, 187 ország részvételével söpört végig a világon a Föld Órája. Itthon 150 fős fejlámpás túrával ünnepelték a Normafán az estét, miközben több hazai településen is lekapcsolták a fényeket.

A Dunántúlon folytatódik a hűtőgépcsere-program

Folytatódik a július 4-én indult, államilag támogatott hűtőgép- és fagyasztócsere-program, jövő hétfőn a nyugat-dunántúli régióban, kedden pedig a dél-dunántúli régióban nyílik meg a jelentkezések benyújtásának lehetősége.

Megugrott az európai áramigény

Az elmúlt napok kánikulájában újból felerősödött az épületek hűtési igénye, ezzel az áram iránti kereslet is. Európa egyik fele kaszál a nagy felhasználáson, a másik fele pedig fizet neki. Magyarország erőssége e téren továbbra is az importban van. Ám a nyaralási szezon miatt már kevesebb légkondit kapcsolunk be, mint a hónap elején.

Elstartolt az Otthon Melege Program

Április 30-tól lehet pályázni 50 százalékos támogatásra, társasházak és lakásszövetkezeti épületek felújításához. A célra tízmilliárd forint áll rendelkezésre az Otthon Melege Program alprogramjában és mintegy 20 ezer lakás újulhat meg az induló épületenergetikai beruházásoknak köszönhetően.
Világgazdaság Piactér