engedélyezés

Hamarosan Richter-kapszulával gyógyíthatnak az USA-ban

A Richter Gedeon és partnere, az Allergan csütörtökön megkapta az amerikai gyógyszerügyi hivatal engedélyét cariprazine kapszulák forgalmazására - jelentette be a magyar gyógyszergyár pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Hajszál híján bezártak a hazai repterek a nyári főszezonra

A Légügyi Hivatal az eredeti határidőig, június végéig nem tudott volna megbirkózni az engedélykérelmekkel – számol be a Gazdasági Rádió. A jogerős elbírálás hiányában viszont – éppen a nyári idegenforgalmi főszezonban – számos nem nyilvános fel- és leszállóhelynek átmenetileg be kellett volna szüntetnie a működését.

A vártnál is nagyobbat dobhat az Audi Győrben

A tavaly szeptemberben bejelentettnél is nagyobb beruházást is végezhet Győrben az Audi, amely a Kardán út 1. alatti telephelyén már üzemelő gyáregységtől keletre lévő 200 hektáros területén napi 1000 gépjármű legyártására képes üzem létesítését tervezi.

Verespatak újratöltve - Engedélyezhetik a bányát

A román környezetvédelmi és erdészeti minisztérium újraindítja a Verespatakra tervezett aranybánya-beruházás engedélyezési folyamatát – jelentette be a közelmúltban Bukarestben Borbély László tárcavezető.

Holnaptól egyszerűbb lesz üzletet nyitni

A kereskedelmi törvény június végi módosítása nyomán 2009. október elsejétől egyszerűsödik az üzletnyitás, így például nem kötik működési engedéllyel rendelkező üzlethez a kereskedelmi tevékenységet, hanem a kereskedő maga választhatja meg a kereskedési formát.

Szigorodik az ipar környezetvédelmi szabályozása

Ezentúl csak környezetbarát ipar telepítését engedélyezik az Európai Unió tagállamai, így Magyarország területére is. Az ipari szennyezés integrált megelőzéséről és csökkentéséről szóló új irányelvvel (IPPC) egyszerűsödik és átláthatóbbá válik az ipari engedélyezés folyamata - közölte Hegyi Gyula magyar EP-képviselő.
1
Világgazdaság Piactér