építőipar

Hosszútávú stratégiát szeretne az ágazat

A demográfiai helyzet javítása elképzelhetetlen az otthonteremtés támogatása nélkül – közölték a Világgazdaság Új ciklus sorozatában megkérdezett építőipari vezetők, akik a lakásépítések további ösztönzésére és a turisztikai ágazatéhoz hasonló, hosszú távú építésgazdasági stratégiai programra számítanak.

Kevesebb lakás kivitelezését tervezik

Fut az építőipar szekere, de a lakásépí­tések szerződésállományának bővülése megtor­pant. Ezt a kedvezményes lakásáfa jövőjével kapcsolatos bizonytalanság számlájára írják az elemzők.

Kevesebb lakás kivitelezését tervezik

Fut az építőipar szekere, de a lakásépí­tések szerződésállományának bővülése megtor­pant. Ezt egyértelműen a kedvezményes lakásáfa jövőjével kapcsolatos bizonytalanság számlájára írják az elemzők, akik szerint a magas bázis miatt lassan elfelejthetjük a hihetetlen bővülési számokat.

Ötödik sebesség?

A GDP növekedése elérhette az 5-5,5 százalékot, ami mind a hazai gazdaságtörténetben, mind a térségben kiemelkedő teljesítménynek tekinthető – írja elemzésében Suppan Gergely.

Szárnyal a román építőipar

Az idei első két hónapban 8,4 százalékkal nőtt a román építőipari termelés volumene a tavalyi év azonos időszakához képest.

Világgazdaság Piactér