Erste

Rástartoltak a részvényekre a befektetők

A számlanyitások és a tranzakciók számában is érezhető felpezsdülés február közepétől a hazai brókercégeknél – derül ki a Világgazdaság körkérdésére adott válaszokból.

Rástartoltak a részvényekre a befektetők

A számlanyitások és a tranzakciók számában is érezhető felpezsdülés február közepétől a hazai brókercégeknél. A nyomott árazású olajszektor mellett a defenzívebb gyógyszeripari és technológiai részvényeket keresik a kisbefektetők – derül ki a Világgazdaság körkérdésére adott válaszokból.

Még mindig megéri a lakás-takarékpénztár

Jelenleg nem számít az évszázad üzletének, ugyanakkor óriási biztonságot adhat: ez a lakás-takarékpénztár legnagyobb erénye, derítette ki az ingatlanbazar.hu.

Harmadával zsugorodhatott a Mol profitja

Jelentősen visszaeshetett a Mol eredménye a negyedik negyedévben az elemzői konszenzus alapján. Az olajcég teljesítményét a kedvezőtlen iparági környezettel, az alacsonyabb olajár mellett mélybe süllyedő petrolkémiai marzsokkal magyarázza a lapunknak nyilatkozó szakértő.

A lengyel piacon terjeszkedhet az Erste

A vevőjelöltek száma nem kevés. Az Erste mellett többek között ringbe szállhat a legnagyobb lengyelországi pénzintézet, a PKO is.

Csökkenti a hatékonyságot a különadó

A magyar bankrendszer hatékonyságát nagyban rontják a szektoriális különadók, amelyek a banki összköltség húsz százalékára rúgnak – mondta Jelasity Radován, a Magyar Bankszövetség alelnöke, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója a Világgazdaságnak.
Világgazdaság Piactér