ESET

Kémprogramot fedezett fel az ESET

Az évek óta európai kormányokat és nagykövetségeket célzó Turla kémcsoport watering hole és adathalász akciókkal támadja áldozatait.

Veszélyes lehet a külföldi telefonálgatás

Csökkennek a nyilvános wifi-hálózat használatából származó mobilbiztonsági kockázatok a roamingdíj eltörlésével – állítja az ESET és a szintén IT-biztonsággal foglalkozó Sicontact Kft. közös közleményében.

Halálos baleset az M1-esen, teljes útzár Budapest felé

Balesetben meghalt egy ember az M1-es autópályán Lébény közelében vasárnap reggel, a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták a sztrádát a 147-es kilométernél a főváros felé - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Szaporodnak a számítógépek elleni támadások

A technológia fejlődésével párhuzamosan a számítógépek elleni támadások száma és variáltsága is növekszik, az idén többek között a zsarolóprogramok, a célzott, valamint a fizetési rendszerekhez kapcsolódó támadások kerülhetnek előtérbe - hívja fel a figyelmet az ESET biztonságtechnológiai vállalat legfrissebb előrejelzése.

Miért nem félünk? - Minden gépen bankol a magyar

A magyar felhasználók jelentős része veszélynek teszi ki személyes adatait azzal, hogy nyilvános számítógépekről is bejelentkezik e-mail fiókjába, vagy akár internetbankjába. Pedig a nyilvános számítógépek többségére bárki telepíthet kémprogramot, amely ellopja adatainkat.
Világgazdaság Piactér