Essősy Zsombor

Kétezer cégen múlik a gazdaság jövője

A magyar gazdaságnak el kell tolódnia egy olyan szerkezet felé, ahol a korszerű technológia nagyobb bérköltséget, de magasabb profitot is hoz – mondta a lapunknak Essősy Zsombor, a Magyarok a Piacon Klub elnöke.

Aki kevésbé hatékony, az elvérzik

A 2021–2027-es uniós ciklus pályázatai később vállhatnak ismertté, addig a hazai források, főként az innovációs támogatások tarthatják mozgásban a cégeket.

Aki kevésbé hatékony, az elvérzik

A 2021–2027-es uniós ciklus pályázatai leghamarabb a jövő nyáron válhatnak ismertté, addig a hazai források, főként az innovációs támogatások tarthatják mozgásban a cégeket.

Mentőövet kaphatnak a magyar cégek

Az a kormányzati cél uralhatja a jövő évi fejlesztéspolitikai terveket, hogy a generációváltás akadályába ütköző hazai cégeket ne külföldi befektetők vegyék át.

Nagyra nyílik a brüsszeli pénzcsap

Több ezer magyarországi cég juthat összesen mintegy 200 milliárd forintnyi uniós támogatáshoz augusztus végén, szeptember elején, amikor lehull a lepel két slágerpályázat nyerteseiről.

Minden fillért lehívnánk

Az eddigi, sokat bírált uniós pályázati rendszer helyett egy teljesen új struktúrát hoz létre a kormányzat 2014-től – közölte Orbán Viktor. Addig is azonban számos változtatást hajtanak végre, hogy az ország „az utolsó fillérig” le tudja hívni az uniós forrásokat.

"Szükségszerű lépés" az uniós kasszakulcs Lázárhoz kerülése

„A lépés örvendetes, szükségszerű és nem példa nélkül álló lenne” – így értékelte lapunknak Essősy Zsombor, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatója azt a lapinformációt, miszerint Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető leendő államtitkár kapná meg az uniós pénzek felülvizsgálatának hatáskörét.

EU forrásfelhasználás: újratervezés most

Javaslatcsomag. Az európai uniós források felhasználási feltételeinek radikális átalakítására tett javaslatokat a Magyar Pályázatkészítő Iroda (MAPI), azzal a megfontolással, hogy „ha valamit lehet hatékonyan és egyszerűen is csinálni, miért tegyük nehézkesen és bonyolultan?”
Világgazdaság Piactér