eszközkezelő

Lassan megtelik az eszközkezelő

Már csak 1500 családnak maradt hely az eszközkezelőnél, pedig az igény hatalmas. A bérleti díjat a többség rendesen fizeti, és már visszavásárlások is voltak.

Százezrek lakhatása van veszélyben

Február végéig 32 ezer ingatlant fogadott be a Nemzeti Eszközkezelő. A 35 ezres kvóta gyorsan betelhet, főleg, hogy véget ért a kilakoltatási moratórium.

Sok adós mehet bíróságra

Az eddig elbírált ügyek döntő többségét megszüntetéssel zárta le a Pénzügyi Békéltető Testület: ennek alapján akár több ezer adós is bírósághoz fordulhat a közeljövőben.

Tízezerrel több lakást vásárolhat fel az eszközkezelő

Jelentősen kibővítette a Nemzeti Eszközkezelő mozgásterét a kormány: a bajban lévő jelzáloghiteleseken segítő szervezet tízezerrel több lakást vehet át, és majdhogynem mindenkinek segíthet, aki hozzá fordul. A rászorulók köre kiegészült az alacsony jövedelműekkel.

Minden bedőlt hitelt átvehet az állam

Jelentősen kibővítette a Nemzeti Eszközkezelő mozgásterét a kormány: a bajban lévő jelzáloghiteleseken segítő szervezet tízezerrel több lakást vehet át és majdhogynem mindenkinek segíthet, aki hozzá fordul. A rászorulók köre kiegészült az alacsony jövedelműekkel.

Hamarosan vásárolhat az MNB eszközkezelője

Javában tart a Magyar Nemzeti Bank mellett működő eszközkezelő, a MARK Zrt. portfólió-építésének előkészítése. Ha a társaság fel tudja használni a jegybank által rendelkezésére bocsátott 300 milliárdos keretet, jelentősen csökkenhet a nem teljesítő vállalati hitelek állománya és aránya is

Alig több mint félezer lakást adtak el tavaly a bankok

Teljesítette a 25 ezer felajánlott ingatlan befogadására vonatkozó, 2014 végéig szóló tervet a Nemzeti Eszközkezelő Zrt., miután az utolsó negyedévben közel 2700 ingatlant vásárolt meg. Tavaly a kényszerértékesített ingatlanok nem egészen öt százalékát adták el maguk a pénzügyi szolgáltatók.

Válságtűrőbbek a bankok

Még több mint 300 milliárd eurónyi likvid eszköz hiányzik a világ nagy bankjainál ahhoz, hogy eleget tegyenek a válságkezelési követelményeknek. Európában idén nem stresszelik a hitelintézeteket
Világgazdaság Piactér