étel

Ételeink fele a kukában végzi

Magyarországon kevesebb élelmiszert dobnak ki, mint a fejlett európai országokban. Az új francia törvény kemény, a tudatosság hatékonyabb a pazarlás visszaszorítására.

Magyar-román harc: Megküzdenek a kürtőskalácsért

A konyhában nyílhat meg a magyar-román ellentét újabb frontja: a kürtőskalács mellett a szebeni szalámi, az Ibanesti-i sós túró és a barcasági Novac füstölt hal európai védettségét szeretné elérni a román kormány. A magyarok már két éve kérték, hogy saját termékükként jegyezzék be az EU-ban a kürtőskalácsot. Pedig elképzelhető, hogy az eredetije se nem román, se nem magyar.

Megválasztották az év strandételét

A fövenyesi Kalóz nevű strandbisztró Harcsa és Krumpli étele nyerte el az idén először kiosztott év strandétele díjat - közölte Kardos Gábor, a balatoni büfékultúra és a kínálat megújítását célzó versenyt elindító Balatoni Kör elnöke.

Virágzik a take away – a neten sem az egészséges ételeket keressük

Az online ételrendelés forgalma gyorsabban növekszik és fejlődik, mint a klasszikus vendéglátásé. A statisztikák azt is megmutatják, hogy ha a neten is többnyire a nehéz, egészségtelen ételeket rendeljük. A házhoz szállító portálokat, éttermeket most először meg is versenyeztetik, a kedvencekre novemberben lehet szavazni.

Illegális csomagoló üzemet talált a fővárosban a Nébih

Összesen 130 tonna, nem nyomonkövethető élelmiszert talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy budapesti, nyilvántartásba nem vett raktár ellenőrzésénél, amelyre egy iparterületen, belső adatgyűjtés során bukkantak - tájékoztatott a hivatal hétfőn.
Világgazdaság Piactér