étrendkiegészítő

Tízmilliárdokat költünk vitaminokra

Évi 40 milliárd forintot költenek vitaminokra a magyar vásárlók a legálisan működő kereskedők és a gyógyszertárak adatai szerint.

Étrend-kiegészítő hirdetések miatt bírságolt milliókra GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az SCB TRADE Kft. jogsértően népszerűsítette a Belly-Fit erjesztett zöld- és puer teában pácolt japán aszalt szilva megnevezésű étrend-kiegészítő termékét, mert a Belly Fit egyes, az egészségre általánosan gyakorolt kedvező hatásával kapcsolatos, a termék összetételére vonatkozó állításai nem felelnek meg az ágazati szabályokban meghatározott reklámozási rendelkezéseknek. A jogsértésért 1.500.000 forint bírságot szabott ki a GVH - közölte a Versenyhatóság.

Sokkal több vitamit veszünk

Csaknem tizedével bővült a vitaminok és étrendkiegészítpők forgalma idén. Legnagyobb mértékben a C- és B-vitamin, valamint egyes recept nélkül kapható gyógyhatású készítmények iránt nőtt a kereslet.

Egyre többen vásárolnak recept nélkül, de sokan spórolnak

A magyarok közel fele a recept nélkül kapható gyógyszereken és gyógyhatású készítményeken is igyekszik spórolni. Viszont minden nyolcadik honfitársunk növeli vásárlásait, a pénzügyi válság ellenére. Többek között ezt tárta fel a Nielsen piackutató vállalat 54 országban, köztük Magyarországon végzett felmérése.
1
Világgazdaság Piactér