EU támogatás

Júniustól indul az EU-pályázati dömping

Idén 133 pályázati felhívás jelenik majd meg a 2014-2020-as ciklus kohéziós támogatásainak felhasználására vonatkozóan – közölte Lázár János a Portfolio EU-források felhasználásáról szóló konferenciáján.

EU-támogatások - Hazánk bukhatja a legtöbbet

Közel 30 százalékkal kevesebb uniós fejlesztési forrásra számíthat Magyarország a tárgyalások jelenlegi állása szerint a 2014–2020 közötti időszakban. A probléma kezeléséről tegnap kétoldalú tárgyalásokat folytatott az illetékes államtitkár az uniós szakminiszterek ciprusi ülésén. Az esetleges jelentős forrásvesztés a hazai uniós támogatási rendszer átalakítását is szükségessé teheti.

Kifogtuk az EU-s aranyhalat?

Jól áll Magyarország a halászat fejlesztését célzó uniós pénzek lehívásában; a késéssel, 2009 szeptemberében jóváhagyott Halászati Operatív Program révén halastavak építésére és korszerűsítésére, valamint a halfeldolgozás fejlesztésére kiírt pályázatokra 78 kérelem érkezett, ebből 65-öt hagytak jóvá 3,7 milliárd forint támogatással - írta pénteki számában a Napi Gazdaság.

Strabag-ügy: a miniszter leállította a támogatási eljárást

Vizsgálatot rendelt el, és leállíttatta a támogatási eljárást Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter az Index hírportál jelentése nyomán, amely szerint a Strabag szentesi cége jogtalanul nyerte el a tárnok és Székesfehérvár közötti vasútszakasz beruházását.

Megújult a szennyvíztisztító Szombathelyen

Hathónapos próbaüzemelés után felavatták a 4,35 milliárd forintos beruházással korszerűsített szennyvíztisztító telepet Szombathelyen. Ez volt a város és térsége legjelentősebb beruházása az Európai Unió ISPA/Kohéziós Alapjának támogatásával.
1
Világgazdaság Piactér