Euromonitor

Jövőre még megmaradhat a lendület

A fejlődő és feltörekvő piacok GDP-bővülési lendülete egy válság esetén sem esik vissza drasztikusan az Euromonitor szerint. A Moody’s úgy látja: a fejlődő piacok kötvénykibocsátásai terén Európa számít a legbiztonságosabbnak.

Líbia lehet a következő kedvenc nyaralóhelyünk

Egy friss elemzés szerint Líbia komoly turisztikai potenciállal rendelkezik, és a politikai helyzet rendeződésével ezeket a lehetőségeket végre ki is tudja használni. Addig azért hosszú lesz még az út.

Kiárusítanak a barkácsláncok - Mire számíthatunk?

Az öt magyarországi barkácslánc boldogan kiegyezne azzal a tendenciával, amelyről a kereskedelmi ágazat német szövetsége, a BHB (Bundesverband Deutscher Heimwerker-, Bau- und Gartenfachmärkte) azt írja: az első fél évben a vártnál kisebb, csupán 2 százalékos volt a forgalom bővülése.

Lejtmenetben a dohányipar

Míg Nyugat-Európában 2004-2009 között 11,5 százalékkal csökkent a dohánytermékek forgalma, addig Kelet-Európában egy szerény, 1,9 százalékos növekedést mértek a vizsgált időszakban az Euromonitor International szakemberei. Az időszak utolsó két évében már mindkét régióban visszaesést regisztráltak.

Szusi vagy gulyás? A turisták kedvenc városai, galéria

Kilenc helyet csúszott vissza Budapest a világ leglátogatottabb turisztikai célpontjainak listáján, így a magyar fővárosba látogató külföldi turisták száma a globális rangsor 45. helyére volt elég.
1
Világgazdaság Piactér