Euronext

Repülőrajtot vett a Prosus az Euronexten

Európa második legértékesebb technológiai vállalatává lépett elő a dél-afrikai Naspers csoporthoz tartozó Prosus, amely az amszterdami börzén debütált.

Repülőrajtot vett a Prosus az Euronexten

Európa második legértékesebb technológiai vállalatává lépett elő a dél-afrikai Naspers csoporthoz tartozó Prosus, amely tegnap debütált az amszterdami börzén. Igaz, népszerűségét elsősorban a birtokában lévő Tencent- részvénycsomagnak köszönheti.

Lecserélhetik a kereskedési rendszert a pesti piacon

A Budapesti Értéktőzsde Zrt. igazgatósága április 25-re hívta össze a társaság éves rendes közgyűlését, amelyen a többi között szó lesz a kereskedési rendszer cseréjéről is.

Az Unió keresztbe tesz az óriás tőzsdefúziónak

Az Európai Unió szabályozó testületei még a héten elküldik az érintett feleknek elutasító véleményüket a Deutsche Börse és az amerikai NYSE Euronext tervezett összeolvadásáról - írta a Reuters az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva.

Felfalják egymást a tőzsdék - Terítéken New York

A Nasdaq és az International Exchange Inc (ICE) közvetlenül a részvényesekhez fordul a New York-i Értéktőzsdére (NYSE) megvételére tett kéretlen ajánlatával, ezzel megkerülve a menedzsmentet, amely már kétszer utasította el azt.

Újabb bankok szorulhatnak támogatásra - Ki követi a Dexiát?

A belga-francia Dexia bankcsoport 6,4 milliárd eurós állami tőkeinjekcióhoz jut – jelentette be ma reggel a belga miniszterelnök Yves Leterme. Belgium 3 milliárd eurót, Franciaország 1 milliárdot, míg Luxemburg 376 millió eurót ad a jelzálogválság miatt bajba került hitelintézetnek. A francia állami tulajdonú Caisse de Depots (CDC) 2 milliárd euróval járul hozzá a tőkejuttatáshoz, amellyel 25 százalékra emeli a tulajdonhányadát a Dexiában. A Dexia árfolyama több mint 30 százalékot zuhant a hét elején a brüsszeli Euronext tőzsdén, a rivális Fortis tőkeemelésének hírére.
1
Világgazdaság Piactér