exportpiac

Magyarország külső sérülékenysége tovább csökkent

Tavaly folytatódott a magyar gazdaság külső sérülékenységének mérséklődése. Ennek egyik legfőbb jeleként a GDP-arányos nettó külső adósság a bruttó hazai termék 18 százalékára, a bruttó külső adósság mutató pedig 69 százalék alá csökkent.

A magyarok "bombabiztos" exportpiacától is tartani kell?

A 2008-2009-es válság egyik fontos utóhatása, hogy rávilágította a figyelmet: a hagyományosan szinte kockázatmentesnek tartott országok – s így azok cégei is – korántsem makulátlanok és biztonságosak – olvasható a Coface elemzésében.

Forintárfolyam - Amiről tehetünk, és amiről nem

Két friss adat, amelyeket látszólag semmi sem köt össze: májusban közel egy év óta először csökkent a munkanélküliség, a svájci frank ugyanakkor tegnap történelmi csúcsra erősödött a forinttal szemben.

Mától Chile is OECD tag

Magyarország számára új, kedvező piaci lehetőségek nyílhatnak meg Latin- Amerikában, miután Chile 2010. január 11-én teljes jogú taggá válik a tagállamok gazdasági, kereskedelmi és pénzügyi tevékenységét összehangoló Gazdasági és Együttműködési Szervezetben (OECD). Chile kiváló kiindulópont lehet a magyar exportőrök számára dél- és közép-amerikai kereskedelmi kapcsolataik kialakításához, illetve szorosabbá tételéhez.
1
Világgazdaság Piactér