Exxon Mobil

A zöld máz alatt sötét a valóság

Értelmetlen beruházások, ablakon kidobott dollármilliárdok jellemzik az olajipart – legalábbis akkor, ha a globális felmelegedés elleni harcot komolyan veszik a párizsi egyezmény aláírói.

A zöld máz alatt sötét a valóság

Értelmetlen beruházások, ablakon kidobott dollármilliárdok jellemzik az olajipart – legalábbis akkor, ha a globális felmelegedés elleni harcot komolyan veszik a párizsi egyezmény aláírói.

Megugrott az olajcégek profitja

Jót tett az emelkedő olajár az iparági vállalatoknak az idei harmadik negyedévben, bár az Észak-Amerikában is működő cégek megérezték a hurrikánszezont.

Louisianára is lecsapott Harvey

A Harvey trópusi vihar megerősödött, ismét lecsapott Texasra és ezúttal Louisianára is. Texasban eddig már 18 életet követelt a természeti katasztrófa.

Kiderülhet, hogy kívánja kordában tartani a kormány a költségvetést

A héten kiderül, marad-e 7 százalék az alapkamat (marad), hogy hol tartunk az egymillió új munkahely megteremtésében (sehol), és – talán – az is, hogy miként kívánja kordában tartani a kormány a költségvetést (mérsékelten ortodox eszközökkel). Az USA-ból befut egy ütős GDP-adat, gyorsjelent – többek között – az Apple, az Exxon Mobil és a Volkswagen.

Emelkedő piacok, gyengülő dollár

Az amerikai részvények ismét emelkedéssel zárták a tegnapi kereskedési napot. Az emelkedés oka az energia szektor részvényeiben keresendő. Ám nem szabad megfeledkezni a dollár gyengüléséről és az olaj árának emelkedéséről sem, ami szintén a piacok erősödése mögött áll.

Gyorsjelentésektől lesz hangos az éter - Mi vár a pénzpiacra ma?

Az OTP reagált a tegnap megjelent piaci pletykára (miszerint eladósorba került az ukrán leánybank). Az OTP egyelőre csak fontolgatja az eladást, a fő kérdést nyilvánvalóan az eladási ár és a kondíciók jelentik (továbbra is hangsúlyozzuk, hogy komoly kockázatot jelent az ukrán OTP leány, ám ezzel minden piaci szereplő tisztában van, így az eladási ár is igencsak nyomott lehet).

Aggasztó gyorsjelentések Amerikában

Az amerikai határidős indexek kedden lefelé tartanak, mert a befektetőket egyre inkább aggasztja a várhatóan gyengén alakuló vállalati gyorsjelentési szezon közeledte és a banki ágazat állapota - ezek azok a ballasztok, amelyek a hamarosan beiktatandó új amerikai elnöknek is megnehezítik a dolgát.
Világgazdaság Piactér