Fej és Vállak

A lejárt lemez nem segített a piacon - Üldögéljünk nyugodtan

Az amerikai részvénypiac hétfőn még a globális piacokat jellemző optimista hangulat ellenére is élesen esett. Nem segített a pénteki jó zárás sem, melyet Ben Bernanke Fed-elnök beszéde alapozott meg, amikor a gazdasági kilábalás minden erőkkel való segítésének lejárt lemezét szajkózta.

A medvék kicsit pihenni szeretnének már

Az amerikai részvények sorozatban a negyedik zuhanó délutánt élték meg, miután a világvezető tőzsdeindexeit a különösen rossz ingatlanpiaci makro adatok a mélybe küldték. Az európai tőzsdék zuhanását Írország és Görögország vezette, és még a nap korábbi részében az ázsiai piacok is inkább veszteség felé hajlottak.

"Hozzá kell szoknunk a borzalmas forgalomhoz"

Az amerikai részvénypiac sorozatban harmadik napja száguld, ezúttal a FedEx (FDX +5.61%) jó jelentésének és a számottevő ingatlanpiaci javulásnak köszönhetően. Az ingatlanpiac forgalma 23.6%-ot növekedett júniusban.

Hamis a rali - de számíthattunk is rá

A múlt hét végén a Wall Street vezető indexei emelkedésbe kezdtek, és az idei legerősebben emelkedő hetet produkálták, amire a Dow Jones 2009 júliusi 7.3%-os emelkedése óta nem volt példa. A Dow Jones a múlt héten 5.28%-ot, az S&P500 5.41%-ot, a Nasdaq pedig 5.41%-ot erősödött. A nagymértékű emelkedés az idei legrosszabb hetek után következett be, ami további utalás a szélsőséges volatilitásra.
1
Világgazdaság Piactér