feketefoglalkoztatás

Nőtt a feketefoglalkoztatás aránya Magyarországon

Nőtt a feketefoglalkoztatás aránya, idén az első fél évben a munkaügyi jogsértéssel érintett munkavállalók 14 százalékát, 4609 embert foglalkoztattak munkaszerződés és bejelentés nélkül, míg tavaly 11 százalék volt ez az arány - derült ki az ellenőrzést végző Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatás-felügyeleti főosztályának hétfőn közzétett jelentéséből.

Továbbra is kiemelkedő a feketefoglalkoztatás

Egy rövidebb csökkenő tendenciát megtörve tavaly ismét nőtt a munkaügyi szabálytalanságon ért munkáltatók aránya: 2012-ben a munkaügyi felügyelőségek a több mint 19 ezer ellenőrzött munkáltató csaknem 70 százalékánál találtak munkaügyi jogsértéseket, továbbra is kiemelkedő a feketefoglalkoztatás - közölte Gedeon András, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) munkavédelmi és munkaügyi sajtóreferense hétfőn az MTI-vel. A jogsértések az ellenőrzésbe bevont mintegy 185 ezer munkavállaló 57 százalékát érintették.

Sziget-mérleg: 12 taxisból 7 nem adott nyugtát

A Kánikula Kommandó augusztus 13-18. között tartott Sziget Fesztivál sajátos jellegére tekintettel, ezúttal preventív jellegű, támogató, segítő szándékú fellépéssel járult hozzá a naponta megjelent 55-60 ezer fő biztonságos ellátásához, szórakoztatásához és zavartalan időtöltéséhez.
1
Világgazdaság Piactér