félelem

A kisboltok félnek a nagy minimálbértől

A nagy áruházláncok többnyire már most is a tervezett minimálbér feletti fizetéseket adnak dolgozóiknak, ám sok kisboltnak óriási problémát jelenthet a legkisebb keresetek nagymértékű emelése.

Jobban félnek a magyarok a menekültektől, mint a franciák

A vizsgált tíz európai ország közül Magyarországon a legmagasabb azoknak az aránya, akik úgy vélik, a bevándorlás és a terrorfenyegetettség kéz a kézben járnak - jelenti a közvélemény-kutatást végző Pew Research intézet.

A németek többsége nem fél a menekültektől

A németek 59 százalékának nincsenek félelmei a menekülthullám miatt, és több mint 90 százalékuk támogatja a menekültek tagállamok közötti elosztását kvóták alapján - mutatta ki az ARD német országos közszolgálati televízió megbízásából a napokban készített felmérés.

Orbán a migránsokról: senki nem akar Magyarországon maradni

A magyarok és az európaiak tele vannak félelemmel, mert az európai vezetők - köztük a miniszterelnökök - nem képesek a helyzet kontrollálására - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, miután a migránsválságról tárgyalt Martin Schulzzal, az Európai Parlament (EP) elnökével.

Mi is az a THM? A legtöbben a fejüket vakarják

Bár április elseje óta törvényileg bevezetett THM plafon védi a hitelfelvevőket az irreálisan magas kamatoktól, a lakosság túlnyomó többsége még mindig fél a kölcsönökkel járó költségektől. A Cofidis Hitel Monitor legfrissebb kutatásából kiderül, hogy az emberek roppant tájékozatlanok, a legtöbben még mindig nincsenek tisztában azzal, hogy mit jelent a Teljes Hiteldíj Mutató.

Ettől rettegünk leginkább

A magyar lakosságnak az elmúlt év során leginkább egzisztenciális félelmei voltak, az év elején az emberek 70 százaléka, az esztendő végén 74 százaléka szerint a munkahelyek hiánya jelentette a legnagyobb veszélyt ebben az országban – derül ki az Ipsos kutatásából.
Világgazdaság Piactér