félév

Nagyot kaszált a Tesco

A Tesco brit szupermarket óriás az augusztus 28-val zárult hat hónapban 1,69 milliárd font összegű adózás előtti nyereséget ért el.

Megkétszerezi termelését a Škoda

A cseh autógyár a tervek szerint tíz év alatt emelné kétszeresére termelését, elsősorban Kínának, és a többi fejlődő piacnak köszönhetően.

A Nestlé készül a rossz időkre

A világ legnagyobb élelmiszeripari vállalata, a Nestlé 7,5 százalékkal növelte nettó profitját az első félévben, a cég ugyanakkor az emelkedő nyersanyagárak miatt kihívásokkal teli második félévre készül.

Nagyot kaszált a Volkswagen

Európa legnagyobb autógyártója, a Volkswagen két éve nem látott negyedéves profitról számolt be, a nettó profit a kínai és amerikai értékesíteseknek köszönhetően emelkedett.

Íme a Peugeot új sztárjai! - Fotók!

Európa második legnagyobb autógyára a PSA Peugeot Citroen a vártnál jóval nagyobb nyereséggel zárta az első félévet. A francia konszern eredményét jelentősen emelték az új modellek.

Praktiker: Nem megy jól az üzlet

A Praktiker mai jelentése szerint a barkácslánc értékesítési bevétele 2010 első hat hónapjában 5,8 százalékkal csökkent 2009 első félévéhez képest.

Rekord félév a Škodánál - Az Octavia a kedvenc

2010 első féléve során 378 747 eladott járművével rekordot ért a Škoda, a Volkswagen csoport cseh márkája 15 százalékot erősített az előző év azonos időszakához képest.

Gyorsít a BMW, de meddig?

A BMW közölte: a 2010 első félévében mért erős értékesítés-növekedésnek köszönhetően a korábban vártnál magasabb profitra számít. A vezető, német autógyártók erősen támaszkodnak Kínára, ugyanakkor elemzők szerint az ázsiai ország vásárlóereje sem jelent feltétlenül tartós sikert.
Világgazdaság Piactér