felülvizsgálat

A rokkantak többsége még felülvizsgálatra vár

Két év alatt alig több mint 57 ezer megváltozott munkaképességű ember komplex felülvizsgálatát végezték el az orvosszakértők, és még 135 ezren hátra vannak. Ez derül ki legalábbis az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkárának írásbeli képviselői kérdésekre adott válaszaiból.

Lázár: Nincs veszélyben a közel 5 milliárdos miskolci villamos projekt

Lázár János szerint nem került veszélybe a miskolci Zöld Nyíl projektre elszámolt támogatások felhasználása, melynek keretében villamosokat vásároltak a Skodától, s eddig 4,914 milliárd forintot fizettek ki erre. A közbeszerzés ugyanis még a korábbi jogszabályok alapján történt. Az MSZP-s Simon Gábor azt firtatta, hogy а fővárosi villamos-tenderből а Ganz Skoda ajánlatát hét okból kizárta, mely okok között megállapították, hogy а gazdasági társaság „közvetett tulajdonosi struktúrája nem átlátható, „off-shore”, s ezek után az összes, ebben az uniós ciklusban kötött összes támogatási szerződés felülvizsgálatát kilátásba helyezték.

Csúszik a rokkantak felülvizsgálata

Külső szakértőket is bevonnak a rokkantsági nyugdíjban részesülők felülvizsgálatába, hogy mielőbb végezzenek a 190 ezer érintette ellenőrzésével. A rokkantsági rendszer több százmilliárd forintos megtakarítással kecsegtető átalakítása csak a jövő év végére fejeződik be

Az ÉFOSZ az e-útdíj felülvizsgálatát kéri

Az e-útdíj felülvizsgálatát, a kedvezményben részesülő mezőgazdasági termékek és élelmiszerek körének bővítését kéri a kormánytól az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ), támogatva a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) korábbi, a kedvezmények bővítésére vonatkozó kezdeményezését.

Kalózkodik a Moody's is

A Moody's Investor Service tegnap jelezte, hogy felülvizsgálat alá helyezi a magyar bankokat, melyet 90 napon belül az adósbesorolásuk csökkenése követhet.

Vagyonperek - Felülvizsgálat a Kúriánál csak 3 millió felett

Szeptember 1-jén lép hatályba az a jogszabály-módosítás, amely szűkíti a Kúria előtti felülvizsgálati jogot. A jogalkotó célja az volt, hogy a legfőbb bírói testület valóban rendkívüli jogorvoslati fórumként működhessen

Állások helyett elbocsátások

Akár negyvenezer megváltozott munkaképességű ember is utcára kerülhet a nyár végéig, miután megszűnt a foglalkoztatásukat segítő egyik bértámogatás, és egy másik is csak augusztus végéig garantált – tudta meg a Világgazdaság. A fogyatékkal élőkre vonatkozó, január óta hatályos szabályozás miatt közben az Alkotmánybírósághoz fordult az ombudsman.
Világgazdaság Piactér