felvásárlási ár

Léüzemekben végzi az étkezési alma

Olyan mértékben szenvedtek minőségromlást az ősszel étkezési almaként a hűtőházakba tárolt gyümölcsök, hogy Magyarországon is újraindultak a léüzemek.

Léüzemekben végzi az étkezési alma

Olyan mértékben szenvedtek minőségromlást az ősszel étkezési almaként a hűtőházakba tárolt gyümölcsök, hogy – kármentés gyanánt – Magyarországon is újraindultak a léüzemek, de az árak az őszihez hasonlóan a mélyben vannak.

Tragikusan alacsony a dinnye felvásárlási ára

Tragikusan alacsony felvásárlási árakról beszélnek a Békés megyei Medgyesegyháza dinnyetermelői, többen azt mondták, elgondolkoztak azon, hogy jövőre egyáltalán folytassák-e a gazdálkodást. A FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnöke csütörtökön az MTI-nek azt mondta: a jövő hét második felében van remény a probléma mérséklődésére.

Zűrzavar a meggypiacon

A termelők szerint a konzervgyárak önköltségi ár alatti összeget kínálnak a meggyért. A magyar és a német exportpiac is pang, és rontja a helyzetet a tavaly államilag megtámogatott néhány millió üveg befőtt is.

Estek a mezőgazdasági árak, a krumpli nagyot drágult

Novemberben a növényi termékek jelentős árcsökkenése határozta meg (21,8 százalék) a mezőgazdaság termelői árának 14,6 százalékos csökkenését 2012. novemberhez viszonyítva. Ugyanebben az időszakban az élő állatok és állati termékek ára 0,9 százalékkal mérséklődött. 2013 novemberében a gabonafélék ára 31,5 százalékkal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál - derül ki a KSH legfrissebb adataiból.
Világgazdaság Piactér