Ficzere Andrea

Pengeélen táncolnak a kórházak

Valós költségeken alapuló kórház-finanszírozás állíthatná meg az intézmények adósságának emelkedését – mondta a kórházszövetség elnöke.

Ficzere: pengeélen táncolnak a kórházak

Valós költségeken alapuló kórház-finanszírozás állíthatná meg az intézmények adósságának emelkedését, mondta a Világgazdaságnak Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke.

Megváltozik az egészségügyi dolgozók élete

Alapvetően a kiegészítő illetményekkel, valamint a munkaidővel és a másodállásokkal kapcsolatban szeretnének garanciákat az egészségügyben dolgozók – derül ki a Világgazdaság körképéből. Az orvosoknak és szakdolgozóknak ma éjfélig kell aláírniuk az új jogviszonyukat tartalmazó szerződéseiket.

A humánerőforrás a szűk keresztmetszet

Ebben a kritikus időszakban senkit sem veszíthet el az egészségügyi ellátórendszer – mondta a Világgazdaságnak Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke. Rengeteg a beteg, az orvosok és az ápolók között is nő a fertőzöttek száma, és még mindig nem látják a járvány végét.

Önálló kórháztörvényre van szükség

A Belügyminisztérium a Magyar Kórházszövetség javaslatait is meghallgatta az egészségügyi rendszer átalakítása során – mondta a Világgazdaságnak Ficzere Andrea, a szövetség elnöke.

Önálló kórháztörvényre van szükség

A Belügyminisztérium a Magyar Kórházszövetség javaslatait is meghallgatta az egészségügyi rendszer átalakítása során – mondta a Világgazdaságnak Ficzere Andrea, a szövetség elnöke. Javaslataik között szerepel a béremelés, a struktúraváltás és az innovatív megoldások bevezetése is.
Világgazdaság Piactér