Fintech

Gyerekjátékká teszik a pénzügyeket

Nyugaton egyre népszerűbbek a gyermekek pénzhasználatát digitális térbe terelő, edukációs célokat is szolgáló zsebpénzkártya megoldások, nálunk viszont még gyerekcipőben jár a szolgáltatás.

A nagybefektetők is rátaláltak

Megtöbbszöröződött a vezető kripotovaluták árfolyama év eleje óta, ahogy az intézményi befektetők is elkezdték bevásárolni magukat a piacba.

Újabb kapu nyílik meg

Beköszönt a multibankolás kora: mindegy, hogy hány banknál van folyószámlánk, egy alkalmazás segítségével egy felületen is elérhetők az adatok.

Kikövezett úton

Az emberek is profitálhatnak Magyarország fintechstratégiájából, amely nemzetgazdasági szinten is lökést adhat a versenyképességnek.

Az elektronikus fizetések úttörői

Bár a készpénzmentes világ még távoli álomnak látszik, az elektronikus fizetési lehetőségek szédületes iramban fejlődnek.

Elárasztják a piacot a befektetési appok

Alapjaiban változott meg a bankolás és a befektetések világa: ma már a felhasználói élmény és a személyreszabhatóság számít, nem pusztán a jó üzleti döntés.

Fenyegetik a bankokat a tech óriások

A legnagyobb, akár több milliárd fős felhasználói bázisú tech vállalatoknak óriási versenyelőnyük van a befektetési bankokkal szemben.
Világgazdaság Piactér