Fivosz

Az egész gazdaságot sokkolják majd a következő évtized változásai

Nemzetközi összevetésben erőteljes fejlesztésre szorul a hazai kkv-szektor digitalizációja, Magyarország ugyanakkor élen jár az ifjúsági vállalkozások fejlesztésében – mondta a Világgazdaságnak Kovács Patrik, akit a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet BIAC kkv-bizottságának alelnökévé választottak.

Gasztroboom a cégeknél

Az induló vállalkozásokat segítő pályázatok mellett az oktatás átalakítása is szükséges ahhoz a Fivosz elnöke szerint, hogy megtörténjen a generációváltás a versenyszférában.

Még több fiatal vállalkozóra lenne szüksége az országnak

A magyar vállalkozók 27 százaléka tartozik a 40 év alatti korcsoportba, csupán ők számítanak fiatal vállalkozónak, miközben 19 ezer olyan cég van az országban, amelynek 65 évnél idősebb a tulajdonosa - mondta a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (Fivosz) elnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Elfogy a tulajdonosok pénze, kedve, lelkesedése

Magyarországon a 2,3 millió 15 és 34 év közötti fiatalból mindössze 87700 vállalkozik; ez a fiatalok 3,7 százaléka, s európai és amerikai viszonylatban is nagyon alacsony szám. Tíz hazai induló vállalkozásból csupán egy lesz sikeres.
1
Világgazdaság Piactér