fizetések

Haza kell csábítani a fiatalokat

A munkaerőhiány hajtja a fizetések meredek emelkedését, nem csak nálunk, hanem a teljes régióban. A megoldás a külföldön dolgozó fiatalok hazacsábítása.

Többet keresünk és többnek is érezzük

Éves szinten 11 százalékkal nőtt mind a bruttó, mind a nettó átlagkereset, az előbbi márciusban 12,8 százalékkal volt magasabb, mint egy éve.

870 forintra nőtt a fizikai munkások órabére

Az év eleje óta 7,6 százalékkal, egy éves időtávban pedig 14,5 százalékkal nőtt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére – derül ki a Trenkwalder első negyedévi, közel 7 ezer fő béradatait feldolgozó elemzéséből.

Közel a megegyezés, szinte biztos, hogy nem lesz BKV-sztrájk

Pénteken megszülethet a 2017-es bérmegállapodás a BKV menedzsmentje és a két legnagyobb szakszervezeti tömörülés, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) és a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége között – írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

A bértábla hatálya alá kerülnének a védőnők

Szükséges lenne kiterjeszteni a védőnőkre is az egészségügyi bértábla hatályát - mondta Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke az M1 televízió hétfő reggeli műsorában.
Világgazdaság Piactér