fizetőeszköz

A magyarok többsége örülne az euró bevezetésének

Egy felmérés szerint a valutaövezeten kívüli EU-s tagállamok lakosságának többsége üdvözölné az euró bevezetését, és a csatlakozás támogatottsága ezek közül is Magyarországon a legerősebb.

Egy hónapos csúcson a forint

Egyhavi csúcsra erősödött a forint, miután a Magyar Nemzeti Bank megállította a kamatcsökkentési ciklust. A hazai deviza kilátásait ez javítja, más tényezők azonban inkább a gyengülés felé tolják a forintot

Miért nem fogjuk még sokáig eltemetni a dollárt?

Ahogy a kínai jüan bizonyos nemzetközi szerepre tett szert, máris elkezdődtek a találgatások a globális monetáris rendszerben várható súlyponteltolódásról. A globális kulcsvaluták hosszú története azonban azt sugallja, hogy a dollárnak a csúcson töltött napjai még korántsem múltak el.

Elemző: Magyarországnak hagynia kell leértékelődni a gazdaságát

Magyarország vagy Amerika egyre megy: mindkettőt a globális túlkínálat sújtja. Magyarországnak hagynia kell valutája és egész gazdasága leértékelődését - vélekedett Daniel Alpert a New America Foundationnak is dolgozó közgazdász és befektetési tanácsadó.

Koronával is fizethetünk a Balatonon

A tervek szerint 2012. január 1-jén hozzák forgalomba a balatoni koronát, Veszprém és további hat település közös helyi pénzét - tájékoztatott a veszprémi önkormányzat.

Hatott az uniós mentőháló: egyre olcsóbb a frank

Enyhén erősödött péntek reggelre a forint a legfontosabb devizákkal szemben a bankközi piacon. Elemzők szerint pénteken tovább erősödhet a magyar fizetőeszköz, miután csütörtök késő este az euróövezeti országok állam- és kormányfői megállapodtak a Görögországnak nyújtandó újabb mentőcsomagról, így nőhet a piaci szereplők kockázatvállalási kedve.

A fejlődő "betegséggel" riogat a Világbank

Habár összességében jó irányba tart a világgazdaság, a dinamikusan fejlődő államok potenciális veszélyt jelentenek a jövőben – áll a világbank legfrissebb jelentésében. A nyersanyagárak és az élelmiszerárak emelkedése a fejlődő országok növekedésének is gátat szabhat.

Mikor vegyünk eurót, kunát a nyaraláshoz? Itt a válasz

A nyár kezdetével sokan kezdenek el spekulálni, mikor érdemes a költőpénzhez szükséges valutát megvenni. Megkérdeztünk néhány elemzőt, ők mit tanácsolnak, s milyen árfolyam várható a fő célországokban.

Alkotmányban rögzítjük a forintot - Az MSZP tiltakozik

Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár ma a Parlamentben kijelentette: kezdeményezni fogja az alkotmányjavaslat módosítását, hogy kerüljön bele: "Magyarország hivatalos fizetőeszköze a forint".
Világgazdaság Piactér