Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége

Adják vissza az elmaradt fesztiválra eladott jegyek árát!

A nyáron nagy port kavart az elmaradt Part Fesztiválra jegyet, illetve bérletet váltott fogyasztók ügye, akik az önfeledt szórakozásban bízva vettek jegyet a Ticketpro Kft-től illetve egyéb értékesítőitől a július 28. - augusztus 1. között megrendezendő zenei fesztiválra. A szórakozni vágyók ugyanis nem csak azzal voltak kénytelenek szembesülni, hogy a rendezvény elmarad, hanem, hogy a Ticketpro Kft. nem hajlandó visszatéríteni számukra a bérletek, jegyek vételárát sem.

Mi szól a regisztrációs jegy ellen? Kérdéses a hasznossága

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) megkérdőjelezi a mától bevezetett úgynevezett regisztrációs jegy hasznosságát. A szövetség szerint a jegy ellen szól a bevezetési, illetve a fenntartás költségén kívül az is, hogy az utasoknak sok kényelmetlenséget okozhat.

Veszélyben a fogyasztóvédelmi irodahálózat működtetése

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) országos hálózatában több tanácsadói iroda fenntartása veszélybe került, mert a működtetésükhöz szükséges pénzügyi hátteret a jelenlegi pályáztatási rendszerben egyelőre nem sikerült biztosítani - nyilatkozta Dietz Gusztávné, a civil szervezet elnöke az MTI-nek.

Az iroda engedélye sem jelent teljes biztonságot az utazóknak

Az engedéllyel rendelkező utazási irodák sem jelentenek teljes biztosítékot az utasoknak, az elmúlt időszak eseményei bizonyítják, csak új szabályok garantálhatják, hogy a turisták ne maradjanak napokig külföldön abban a bizonytalanságban, hogy kinek a költségére kell akár idő előtt hazautazniuk – írja közleményében a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ).

Mégis fizet az E.ON az áramkimaradás miatt

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége ( FEOSZ) szünetelteti az E.ON ellen indított pert, mivel a szolgáltató a kötbérfizetési kötelezettségnél nagyobb kedvezményt fizet a fogyasztóknak – olvasható a szervezet közleményében.
Világgazdaság Piactér