fogyatékkal élő

Minden fogyatékkal élő embernek otthona lesz

Jópár év múlva megvalósul a kórházszerű intézmények kiváltása a fogyatékkal élők társadalmi integrációjáért felelős miniszteri biztos bejelentése szerint.

Újra vásárolhatnak lőfegyvert Amerikában a mentális betegek

A republikánus többségű amerikai szenátus szavazással visszavonta az előző, Barack Obama vezette kormányzat azon rendelkezését, amely szerint a szellemi fogyatékkal élők és mentális problémákkal küszködők nem vásárolhatnak lőfegyvert az Egyesült Államokban.

Nem fér be a kerekesszék a fogyatékkal élőknek adott autókba

A fogyatékkal élő emberek gépjármű-támogatásának felülvizsgálatát kéri a szaktárcától a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége. A hatályos rendelkezések ugyanis szerintük éppen a legsúlyosabban mozgássérülteket zárja el a lehetőségtől, ráadásul a kerekesszékek be sem férnek az egyetlen, támogatással megvásárolható Suzukikba. A mozgáskorlátozottak támogatási rendszerének átalakításával a szövetség szerint évente több milliárd forintot spórol meg a költségvetés.

Soltész: már az kapja a rehabilitációs ellátást, akik igazán rászorult

Európai uniós támogatással válnak akadálymentessé, valamint jutnak korszerű eszközökhöz a megváltozott munkaképességgel és fogyatékkal élők ellátási ügyeiben eljáró rehabilitációs szervek megyei központjai - közölte Soltész Miklós szegeden. Az EMMI szociális és családügyért felelős államtitkára szerint az elmúlt egy-másfél év számai bizonyítják, hogy az átalakítás eredményt hozott: ma már valóban azok kapják az ellátásokat, akik igazán rászorulnak.
1
Világgazdaság Piactér