földgázellátás

Megkísérlik elhárítani a gázválságot

Az Európai Bizottság azt javasolta az ukrán és az orosz energiaügyi miniszternek, hogy üljenek össze hétfőn Brüsszelben, és keressenek megoldást a szakadárok által ellenőrzött délkelet-ukrajnai területek gázellátása miatt kirobbant vitára.

Márciusban indul a szlovák vezeték tesztüzeme

A Magyar Gáz Tranzit Zrt. (MGT) március 10-én kívánja elindítani a magyar-szlovák összekötő gázvezeték tesztüzemét. A társaság meghirdette a cső kapacitásait a Szlovákia felőli, balassagyarmati betáplálási és a balassagyarmati kitáplálási pontra, április 30-ig.

Nem kell már a Nabucco

Az RWE német energetikai konszern hamarosan kiszállhat a Nabucco konzorciumból - írta a Fokus magazin ágazati körökből származó értesülésekre hivatkozva.

Gázellátás: a lakosság a szabályozott piacról veheti a gázt

Már csak a legkisebb földgázfelhasználók, a lakosság és a kisfogyasztók lehetnek a szabályozott piacot jelentő egyetemes szolgáltatók ügyfelei, a többi fogyasztónak a szabadpiacon kell beszereznie a földgázt 2010. július elsejétől.

Lesz-e elég gáz?

Megfelelő mennyiségű a gázkészlet a magyarországi kereskedelmi és a stratégiai tározókban ahhoz, hogy az import leállása esetén is zavartalan maradjon a gázellátás - írja keddi összeállításában a Népszava.
Világgazdaság Piactér