forinthitel

Csökkent a magyar háztartások hitelállománya

Októberben a háztartások több hitelt fizettek vissza, mint amennyit felvettek, és betéteiket is jelentős összeggel gyarapították, a vállalatok pedig harmadik hónapja kevesebb hitelt vettek fel, mint amennyi megtakarítást betétekbe elhelyeztek.

A devizahitel volt a jobb választás

Bár a törlesztőrészletek megugrása miatt nehezebben volt kezelhető, összességében a devizaalapú lakáshitelt felvevők számára került kevesebbe a finanszírozás a forintosításig, mint a forinthiteleseké – ami ugyanakkor az elszámolásnak is köszönhető.

Augusztus 15-én kezdődhetnek a jóváírások az OTP-nél

Augusztus 15-én kezdődhetnek a jóváírások az OTP Banknál a forinthiteles ügyfelekkel való elszámolás keretében - mondta Bencsik László vezérigazgató-helyettes a bank mai sajtótájékoztatóján Budapesten.

Indul az elszámolás a forinthitelesekkel

Augusztus elsején indul az elszámolás a forinthitelesekkel és a kölcsönüket ténylegesen devizában törlesztőkkel: a bankok szeptember 30-ig számolhatnak el érintett ügyfeleikkel.

Banki elszámolás: a forinthitelesekkel könnyebb dolga lesz a bankoknak

A devizaalapú szerződések elszámolásánál kisebb terhet ró majd a bankokra, hogy augusztus elsejével a forinthiteleseknek, és a kölcsönüket ténylegesen devizában törlesztőknek is meg kell kezdeniük az elszámolások kiküldését, és maga az elszámolás is kevesebb szerződést érint - ez derül ki a Budapest Banknak és a K&H Banknak az MTI kérdéseire adott válaszaiból.
Világgazdaság Piactér