Forsense

Bénultság - Hagyja magát becsapni a magyar

A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Forsense Intézet kérdőíves közvélemény-kutatást végzett arról, hogy melyek az emberek által leginkább érzékelt fogyasztóvédelmi problémák, és melyek a legismertebb, leggyakrabban alkalmazott megoldások ezekben az ügyekben.

Ki mire szavaz a második fordulóban?

A választók mintegy tíz százaléka az utolsó pillanatban döntötte el, hogy melyik pártra, képviselőjére ikszeljen. Ez is a mostani választások első fordulójának egyik érdekes jelensége. A másik, hogy a korábbiaknál ezúttal több fiatal vett részt a voksoláson.

Forsense: Bejuthat az LMP, ha lesz elég ajánlószelvény

A Forsense kutatásában a Lehet Más a Politika társadalmi pozícióját és a választási szereplésének esélyeit vizsgálta. Ha a pártnak sikerülne az ajánlószelvényeket a közeli határidőig összegyűjtenie és minden területi pártlistán szerepelne, valamint a legtöbb egyéni választókerületben lenne jelöltje, akkor a jelenlegi adatok alapján az LMP áprilisban nagy valószínűséggel, negyedikként átlépné a parlamenti bejutási küszöböt.

Jobbik elemzés: Akár 10 százalékot is elérhet a párt?

A választások egyik nagy kérdése, hogy a biztos parlamenti szereplőnek várt Jobbik milyen magasra tudja feltornázni szavazóinak számát. A Forsense a radikális párt társadalmi pozícióit, növekedésének dinamikáját vizsgálta kutatásai alapján.

Bokros a húzónév az MDF-ben

Az MDF ugyan ismert párt, de népszerűsége megfogyatkozott az utóbbi időben. A még rosszabb helyzetben lévő SZDSZ-szel történő szövetsége sem igazán ismert. Bokros Lajos személyében viszont igazi húzónév szerepel a listáján, ugyanis Orbán Viktor után a második leggyakrabban említett személy a miniszterelnöki alkalmasságot tekintve – derül ki a Forsense közvélemény-kutatásából.

Mesterházynak Bokrossal is meg kell küzdenie

Lassan növekvő választási kedv mellett továbbra is három párt parlamentbe jutása tekinthető biztosnak. A baloldalon a szavazókat egyelőre megosztja, hogy több párt és miniszterelnök-jelölt közül lehet választani - állapítja meg a Forsense elemzése.
Világgazdaság Piactér