frakcióvezető

Elindult Merkel a hanyatlás útján?

Elvesztette a frakcióvezető-választást Volker Kauder, az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így távoznia kell a tisztségből.

Ezermilliárdot adhatnak vissza a bankok

Mintegy ezer milliárd forintot kell a pénzintézeteknek visszaadniuk az érintett ügyfeleknek a bankok elszámoltatása alapján - közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője. Az ügyfeleknek nincs tennivalójuk, megkapják az elszámolást, azt a bankoknak kell elkészíteniük. Ha változott a lakcím azt érdemes jelezni a bankoknak, de a pénzintézekenek kötelező felkeresni az ügyfeleket. A törlesztőrészletek 25-30 százalékkal csökkenhetnek.

Ma megválasztják Orbán Viktort miniszterelnöknek, aki esküt is tesz

Az Országgyűlés mai ülésén Áder János köztársasági elnök javaslatára ismét kormányfővé választhatja Orbán Viktort, az áprilisi országgyűlési választáson kétharmados parlamenti többséget szerző Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltjét. Már a T. Ház előtt van az országgyűlési törvény módosítása, mely alapján a képviselők csak parlamenti képviselői tiszteletdíjat vehetnek fel a jövőben.

Csodafegyver a rezsicsökkentés?

Nem bíz semmit a véletlenre a Fidesz: másfél órával az MSZP kampánynyitója előtt bejelentették a harmadik rezsicsökkentést. Igaz, ezúttal nincs szó tíz százalékról, az eredményeket pedig már csak a választás után érezhetjük.

Újabb rezsicsökkentés az idén három lépésben

Háromlépcsős idei rezsicsökkentésről nyújt be törvényjavaslatot az Országgyűlésnek a Fidesz-KDNP, ennek alapján a gáz lakossági fogyasztói ára április 1-jétől 6,5 százalékkal, az áramé szeptember 1-jétől 5,7 százalékkal, a távhő ára pedig október 1-jétől 3,3 százalékkal csökken - jelentette be Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Lázár: Mindig a Szent Korona-tan segített az országon

Az elmúlt két évtizedben 23 új alkotmányt fogadtak el Európában, és ebből mindössze tíz alkalommal erősítették meg népszavazással az új alaptörvényt - fogalmazott Lázár János kedden a Parlamentben a Fidesz-KDNP alaptörvény-javaslatának vitájának vezérszónoki felszólalásában.

Lázár nem a szegényekről beszélt, de elnézést kér

A teljes jegyzőkönyv és a hangfelvétel alapján egyértelműen kiderült, hogy Lázár János nem a szegény, hátrányos helyzetben levő emberekről, hanem megélhetési politikusokról beszélt – olvasható a Fidesz honlapján.

Lázár: nehéz búcsú az Auditól

Két héten belül leadja Audi S8-as luxusautóját Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője és nem tart igényt szolgálati autóra.
Világgazdaság Piactér