futamidő

Egy hónapos devizaswap-tendert tartott az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) úgynevezett "finomhangoló" devizaswap (kamatcsere) tendert tartott kedden, a jegybank az egy hónapos lejáraton meghirdetett tenderre beérkezett 340 milliárd forint ajánlatból 150 milliárd forintot fogadott el.

A thm-plafon kijátszására kötnek túl rövid futamidejű záloghiteleket

Több tízmilliárd forint a záloghitel-forgalom Magyarországon, sok ember él ezzel a lehetőséggel, ezért fontos, hogy a jegybank kiemelten figyelje a területet az utóbbi időben megszaporodott 1-3 napos, extrém rövid lejáratú konstrukciók miatt - erről Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője beszélt az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Növekszik a befektetők érdeklődése a kötvények iránt

A lakossági megtakarítási piacon egyre inkább átalakulnak az ügyféligények, míg korábban a betétek voltak kelendőek, a mostani alacsonyabb kamatkörnyezetben a befektetők egyre vonzóbbnak találják a kötvényeket - mondta Pásztor Csaba, az MKB Bank befektetési szolgáltatások területének igazgatója a bank hétfői budapesti tájékoztatóján.

A három éves lejáratú állampapírunk fogyott jól

A közeli lejáratra viszonylag magas, a távolabbiakra azonban alacsony jegyzési érdeklődés mellett értékesített 3, 5 és 10 éves államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtökön, kétheti rendszerességgel megrendezett aukcióján.

Állampapír vagy bankbetét? - Kiderült, mikor melyik fial többet

Lejárat előtti pénzhez jutás, vagy legalább hároméves megtakarítási szándék esetén kedvezőbb megtakarítási lehetőséget nyújt az állampapír a bankbetétnél, rövidebb időtávok esetében – főleg friss forrás bevonásánál – túlnyomórészt a banki lekötés számít racionálisan jobb döntésnek – derül ki a Bankmonitor.hu legfrissebb elemzéséből.
Világgazdaság Piactér