Fúzió és akvizíció

Századvég: Orbán még mindig vezet, Vona népszerűsége csökkent

A Századvég Alapítvány február végén készített közvélemény-kutatása szerint továbbra is Orbán Viktor miniszterelnök a legnépszerűbb politikus a parlamenti pártok vezetői közül, a Fidesz-KDNP pedig jelenleg is stabilan őrzi vezető szerepét az ellenzékkel szemben.

Kényszerpályán

Nem alakul jól a hazai kis- és középvállalkozásoknál lévő hitelportfólió: mára sikerült eljutni odáig, hogy a kihelyezett köcsönök alig több mint 60 százalékát fizetik pontosan az érintettek, a problémás minősítésű tételek aránya pedig meghaladja a 22 százalékot.

Ukrajna orosz-uniós vezetékfelújítást szeretne

Ukrajna gázszállító konzorciumot szeretne létrehozni gázvezetékrendszere korszerűsítésére Oroszország és az Európai Unió bevonásával. Így oldaná meg azt a gordiuszi csomót, ami abból áll, hogy ha csak az orosz felet vonja be, akkor az a beruházáshoz való anyagi hozzájárulása fejében részt kérne az ukrán gázrendszer feletti ellenőrzésből, ha viszont csak az EU segítségét veszi igénybe, azzal végérvényesen elronthatja Oroszországgal lévő kapcsolatait.

Die Welt: Egy dinoszaurusz lesz Magyarország államfője

Áder János államfői jelölésével foglalkozott szerdán Németországban a Die Welt című lap, a Financial Times Deutschland című üzleti lap és a Der Spiegel című hetilap internetes kiadása, Ausztriában a Der Standard és a Die Presse című napilapok, Franciaországban a Le Monde, míg Belgiumban a La Libre Belgique című újság.
Világgazdaság Piactér