gazdaságélénkítés

El sem kezdődtek Trump reformjai

A vártnál jobban nőtt az amerikai gazdaság, mivel a fogyasztás jobban bővült a korábbi becsléseknél. A piacok azonban nem mozdultak meg a hírre.

Trump gazdaságélénkítésére a Fed szigorítással reagál

Londoni pénzügyi elemzők várakozása szerint Donald Trump, a januárban hivatalba lépő új amerikai elnök erőteljes költségvetési gazdaságélénkítő programot hirdet, és mivel ennek keresletnövelő hatása jelentős lendületet ad majd az inflációnak a már most is csaknem teljes kapacitással működő amerikai gazdaságban, a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve a jelenleg árazottnál valószínűleg sokkal meredekebb monetáris szigorítást hajt végre a következő két évben.

Újabb történelmi mélypontra csökkenthetik az alapkamatot

Várhatóan kamatot csökkent a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa jövő keddi kamatdöntő ülésén, legalábbis a Reuters hírügynökség által a napokban megkérdezett 19 szakértő döntő többsége ezt jósolta.

A Fed legkésőbb márciusban lassítani kezdi gazdaságélénkítő programját

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed legkésőbb márciusban lassítani kezdi havi 85 milliárd dolláros gazdaságélénkítő programját - vélte az amerikai kötvények elsődleges forgalmazóinak csaknem fele azután, hogy péntek délután már a második egymást követő hónapban kedvező foglalkoztatási adat jelent meg az Egyesült Államokban.

Merkel nem "rezel be" attól, hogy ellent mondjon Hollande-nak

A korona, zloty, forint trió ezúttal „kéz a kézben” erősödget - a reggel folyamán minimális volt a teljesítménybeli különbség a régiós devizák között az euróval szemben – írja elemzésében Karsai Péter, a Commerzbank közgazdásza.

Teljesen megújul az ÚSZT

Tavasztól új tanácsadó hálózat segíti a pályázókat, és bezárják a VÁTI helyi képviseleteit

Kifutó kínai gazdaságélénkítés

Az év végén kifut a két éve elindított, összesen 4 ezer milliárd jüan (600 milliárd dollár) értékű gazdaságélénkítő csomag Kínában.
Világgazdaság Piactér