gázipar

Most gáz van, vagy van gáz?

A görög mondákból jól ismert metamorfózisok unalmas tanmesék ahhoz képest, ami a magyar gáziparban történt idén. Vélemény.

Kedvezők a régió olajiparának kilátásai

A kelet-közép-európai régió erős gazdasági növekedésének az olaj- és gázipari szektor is haszonélvezője. A térségben a magát jól pozicionáló Mol az eminensek közé tartozik.

Lepattannak a szankciók

Moszkva ellenlépései révén fokozatosan a hatásukat veszíthetik az orosz energia-, ezen belül is a gázipart érintő, nyugati szankciók. Az orosz gázipar új térségekben jelenik meg, új kapcsolatokat épít ki, fejleszt a nem hagyományos szénhidrogének és erősödik a cseppfolyós gáz piacán.

Elismerést kapott a Dow Jonestól a Mol

A Mol ismét bekerült a Dow Jones Fenntarthatósági Indexbe (Dow Jones Sustainability World Index), egyedüli vállalatként a régióból - közölte a magyar olajtársaság hétfőn a tőzsde honlapján.

Majdnem ötödével esett a Linde profitja

Közel 18 százalékkal csökkent tavaly a Magyarországon is érdekelt, ipari gázokat forgalmazó német Linde profitja: az adózott eredmény 591 millió euró lett.

Feketén töltik a PB-palackokat - Leadni sincs hol

A Magyar PB-gázipari Egyesület jelentése szerint a háztartások igen nagy részében tartanak PB-gázpalackokat – több mint ötmillió van fogyasztói tulajdonban. A földgáz és villamos energia árak állandó növekedése miatt várható, hogy felhasználásuk, népszerűségük a közeljövőben tovább nő. A PB-gázpalackok forgalmazásával kapcsolatos törvény azonban elavult, nincs hová leadni a felesleges palackokat és terjed a veszélyes „fekete töltés”.
Világgazdaság Piactér