gépek

Kétezer éves mesterséges intelligencia

A fő veszélyforrás a robotoknál és a mesterséges intelligenciánál nem maga a rendszer lesz, hanem egy másik ember, aki manipulálni akarja a programot.

Öt éven belül csapatban dolgozunk a gépekkel

Az üzleti vezetők különféleképp látják a jövőt, de egy véleményen vannak arról, hogy a digitális átalakulás feltétlenül szükséges a Dell Technologies kutatása szerint.

Valósággal kilőtt a traktorlízing

Mintegy 77 milliárd forint értékben szereztek be új mezőgazdasági gépeket a magyar vállalkozások az idei első fél évben – tudatta a Magyar Lízingszövetség.

Felgyorsult a külkereskedelmi forgalom

2017. januárban a kivitel volumene 10,8, a behozatalé 10,1 százalékkal nőtt, az aktívum 16 millió euróval emelkedett az előző év azonos hónapjához viszonyítva - áll a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentésében. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított adatok alapján a kivitel volumene 5,3, a behozatalé 4,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Negatív rekordon a hazai kisvállalkozások beruházási hajlandósága

Negatív rekordot döntött a hazai kisvállalkozások beruházási hajlandósága, jelenleg a cégek alig több mint fele gondolkodik fejlesztésben, ezzel az elmúlt hat év során nem tapasztalt mélyre süllyedt azoknak a kis- és középvállalkozásoknak (kkv) az aránya, amelyek valamilyen beruházást terveznek a következő egy évben - derül ki a K&H Bank felmérését összegző szerdai közleményéből.

Kivonta Fokker 70-es gépeit a Malév

Kivonta a forgalomból Fokker 70-es gépeit a Malév, így februártól a légitársaság egységesebb, Boeingből és Bombardier-ből álló flottával repül, ami csökkenti a költségeket és javíthat a cég piaci pozícióin is - tájékoztatta a Malév az MTI-t szerdán.
1
Világgazdaság Piactér