Gerhardt Ferenc

Értékteremtő Értéktár

Nemzeti és művészettörténeti szempontból is helyes döntés volt életre hívni az Értéktár programot – mondta a Manager Magazinnak Gerhardt Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, aki szerint fájóan hiányzik a szerzeményekből Munkácsy Mihály Golgota című alkotása.

Feljelenti Matolcsy Györgyöt a DK

A Demokratikus Koalíció "valótlan vagyonnyilatkozataik miatt" feljelenti Matolcsy György jegybankelnököt és Gerhardt Ferenc alelnököt, okirat-hamisítás alapos gyanújával - közölte az ellenzéki párt pénteken az MTI-vel.

Elutasította a kritikát a Monetáris Tanács három külső tagja

A jegybank továbbra is inflációs célkövetési politikát folytat, ám a gazdasági növekedés beindítása érdekében óvatos kamatcsökkentési ciklusba kezdett - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának három külső tagja a Reuters brit hírügynökségnek adott közös interjúban hétfőn.

Gerhardt, Kocziszky: júliusban csökkenhet a kamat

A Magyar Nemzeti Bank júliusban kamatot csökkenthet, mert a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval tervezett tárgyalások jövő heti megkezdése megteremti a mozgásteret a csökkentésre - mondta a monetáris tanács két tagja szerdán a Bloomberg hírügynökségnek.

MNB: meglesz a hét mesterlövész

Hétfőn kinevezhetik az új monetáris tanács tagokat - írja az Equilor. Az elemzők nem számítanak arra, hogy fellazulna a monetáris politika.

Járai munkatársai már a Monetáris Tanácsban ülnek

Négy helyett két új tagja lesz Gerhardt Ferenc és Bártfai-Mager Andrea személyében a jegybank monetáris tanácsának. A piac kedvezően fogadta az új tagokat, azonban elemzők szerint "valószínűsíthető, hogy nincs teljes egyetértés a Fideszen belül sem a jelöltekről". Suppan Gergely, a TakarékBank elemzője azt mondta jó hír, hogy újra döntésképes a tanács, de érthetetlen miért halogatják a másik két tag kinevezését: ez kedvezőtlen véleménye szerint.
1
Világgazdaság Piactér