görög válság

Visszalépés lenne, ha Athén elhagyná az euróövezetet

Németország igyekszik a többsebességes Európa irányába terelni az uniót, és komoly visszalépés lenne, ha Görögország elhagyná az euróövezetet - mondta Pócza István a Századvég kutatója vasárnap az M1 aktuális csatornán.

A nyugdíjcsökkentés is felmerült a görög alkuban

Nem kommentálja Athén és az Európai Bizottság a Reuters értesülését, miszerint Görögország újabb megszorításokat vállalt a nemzetközi hitelcsomag esedékes részlete fejében. Szakértők állítják: a hírügynökség információi nem légből kapottak.

Nő az esélye, hogy egy ország elhagyja az eurózónát

Jelenleg nagyon alacsony annak a kockázata, hogy valamelyik euróövezeti tagállam elhagyja a valutauniót, de az idén érdemben megnövekedhet ennek a veszélye az EU- és euróellenes pártok térnyerése miatt - áll a Moody's Investors Service kedden ismertetett tanulmányában.

Az eurótól várja a megváltást a görögök többsége

Az eurózónában maradás jelenti a menekülést országuk adósságválságából a görögök 59,6 százaléka szerint. A valutauniót támogatók aránya azonban csökkent a Dianeosis intézet felmérései alapján. Egy hasonló tanulmányban 2015. áprilisában még azt mutatták ki, hogy a görögök 73,9 százaléka remélt enyhülést eurózóna-tagságuktól.

Görög csodavárás

Mentik megint a menthetetlent. Görögországban. Úgy tesznek az eurózóna vezető tagországai, mintha alapjában véve jól mennének a dolgok, még egy kis szorítás itt, egy kis engedmény amott, s minden mehet tovább.
Világgazdaság Piactér