Günther Oettinger

A roaming-díjnak két év múlva búcsút inthetünk

Megvan a biztos dátum: 2017 nyarán, ha külföldre megy vakációzni, már nem fog roaming díjat fizetni. Se direktben, se burkoltan. Ezt ígéri az EU illetékes biztosa a Hvg.hu szerint.

Az EU szigorúbban betartatja az atombiztonságot

Magas színvonalú az uniós atomreaktorok biztonsága, de sok helyen további intézkedésekre van szükség az Európai Bizottság azon megállapítása szerint, amelyet a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség által elvégzett stressz tesztek eredménye alapján fogalmazott meg. Az Országos Atomenergia Hivatal azonban hangsúlyozza, hogy az előbbi megfogalmazás azt a téves benyomást keltheti, mintha alapvető biztonsági megoldásokkal is baj lenne. A paksi atomerőmű megfelelt a stressz teszten.

Nabucco: újabb megerősítés

A Nabucco-projektben résztvevő tranzit országok szakminiszterei megerősítették politikai és jogszabályi támogatásukat a déli folyosó zászlóshajó projektje iránt.

Terítéken az energiapiacok

Ma tartják az EU Közlekedés, Távközlés és Energia Tanácsának 3072. ülését, a rendezvény elnöke Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter.

Megafúziós tervek a bajor- és baden-würtembergi takarékbankok között

Szerdán találkoznak Németország tartományi elöljárói, hogy egyeztessék a tulajdonukban lévő bajba jutott takarékbankok megsegítésének tervét. Kiszivárgott hírek szerint a legnagyobb ilyen takarékszövetkezet, a magyar MKB Bank 90 százalékos tulajdonosának a BayernLB-nek a tulajdonosai gőzerővel dolgoznak egy új terven, amiben a bank központi kimentését épp úgy próbálják elkerülni, mint a másik bajbajutott dél német szövetkezettel az Baden Würtembergi Landesbankkal (LBBW) fúziót.
1
Világgazdaság Piactér