gyógyszerpiac

Új kihívások előtt az orosz gyógyszerpiac

A Richter összesített árbevételének ötöde érkezik az orosz piacról. Egy piackutatás szerint rájuk és a versenytársakra is kihívásokkal teli időszak vár.

Kínai nyitás a gyógyszerpiacon

Az eddigieknél is szélesebbre tárja kapuit Kína a külföldi gyógyszergyártók előtt. Aki szűkebb marzsokkal is beéri, az sokat kereshet.

Felfigyeltek az idősekre

Az egészségügyi termékeket és szolgáltatásokat kínáló cégek mellett pénzintézetek, szállodák, sőt elektronikai és telekommunikációs cégek is mindinkább potenciális termék- és szolgáltatásvásárlóként kezelik hazánkban is a nyugdíjasokat. Jól teszik, hiszen Magyarországon is egyre több idős él, és nem mindenki rosszul.

Ellehetetlenülhet a hazai gyógyszeripar a kedvezőtlen szabályozás miatt

A magyar gyógyszercégek termékeik mind kisebb hányadát értékesítik hazai piacon, miközben a betegek csaknem 40 százalékát ezek a vállalatok látják el orvossággal. Nem kis részben a megszorítások miatt már a 2005-ös szint alá csökkent az iparág itthoni árbevétele. A két nagy, a Richter és az Egis harmadik negyedéves gyorsjelentése e tendenciát cégszinten is alátámasztja. A Richter hazai forgalmának aránya a teljes árbevétel 10 százalékát sem éri már el, miközben hét éve a hazai eladások az összes értékesítés majdnem 30 százalékát adták.

A megfázás gyógyszer az egyik legjobb üzlet

A recept nélkül kapható gyógyszerek és gyógyhatású készítmények (otc) kiskereskedelmi forgalma elérte a 8 milliárd eurót Németországban, tavaly. Ez 2 százalékkal több, mint az előző évben, állapítja meg a Nielsen piackutató frankfurti vállalata, folyamatos felmérése alapján.

Orvosi tápszereket vonhatnak ki - Több ezer beteg kerülhet bajba

Megszünteti Magyarországon orvosi tápszereinek forgalmazását az Abbott Laboratories. A cég erről levélben értesítette a patikákat és a készítményeket használó kórházakat. Ebben leszögezik: a döntést alapos megfontolás után hozták.

A Magyosz az egészségügyre fordított gyógyszeripari terhet tart elfogahatónak

A Magyar Nemzet mai számában arról ír, hogy egyéb intézkedések mellett a gyógyszercégeket is különadóval sújtanák. A Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (Magyosz) hajlandó lenne befizetni az összeget, ha az a kormány az orvosok, növérek bérének emelésére fordítja.
Világgazdaság Piactér