gyorsétterem

Vevők a gyorskajára a kínai befektetők

A hűvösebb kínai–amerikai kapcsolatok egyelőre megkímélik a gyorséttermi piacot, ám Kína szeretne minél nagyobb szeletet kihasítani a pizzából.

Kifogyott csirkehúsból a brit KFC

Több száz nagy-britanniai éttermét volt kénytelen hétfőn bezárni a KFC étteremlánc, miután szállítmányozási problémák miatt elfogyott a csirkehús.

Bővít Magyarországon a KFC

A csirkehús mellett a zöldséget és a zsemlét is magyar beszállítóktól szerzi be a KFC, amely rövidesen Budapest legtöbb kerületére kiterjeszti a házhozszállítási szolgáltatást.

Élesedik a pizzaháború

Év végéig 14 ezer futárral bővíti alkalmazottainak számát világszerte a Pizza Hut – adta hírül közleményében a gyorsétteremlánc.

Nőtt a gyorséttermi dolgozók száma

Hiába a magyarországi munkaerőhiány és a gasztroforradalom, a McDonald's kivételével nőtt a foglalkoztatottak száma, a bevételeit viszont a Burger King nem tudta növelni az előző évhez képest – írja a Napi.hu 2016-os év cégbeszámolóiból. 

Ötmilliárd forintos tőkekivonás a magyar McDonald's-nál

Méretes tőkekivonásról döntött a McDonald’s magyarországi filiáléjánál. Az amerikai piacon egy ideje szenvedő gyorsétteremlánc új stratégiát fogadott el, és négyezerrel csökkentik a saját üzemeltetésű egységek számát.

Kevesebbet járunk étterembe, mint az európai átlag

Európában vacsoraidőben keresi fel a többség az éttermeket, Magyarországon és főként Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban viszont elsősorban ebédelni térnek be vendéglátóhelyre azok, akik nem otthon étkeznek. Világszerte, így nálunk is a gyorséttermek a legnépszerűbbek - állapította meg a Nielsen hatvanegy országban végzett felmérése.
Világgazdaság Piactér