hajózás

Álmokból épít valóságot

Láng Róbert szinte sosem pihen, mégsem érzi, hogy dolgozna. Az egykori autóalkatrész-király soha nem akart gazdag lenni, s a vitorlázás sem jelentett számára negyven évig semmit – ma már ez nem csak a hobbija.

Egyensúlyban a hullámokon

A földet Kopár István és Fa Nándor után harmadik magyar szólóvitorlázóként megkerülő Méder Áron manapság az Adrián oktat, de fél szemmel közben már az új emberpróbáló kihívást keresi.

Vízre tették az első LNG-s óceánjárót

Az innováció a tengervizeket is utolérte, egy brit-amerikai cég olyan hajók gyártásába kezdett egy német vállalattal, amilyenre még nem volt példa a világon.

Könyvekkel mozgatják meg a turistákat

Balatonról szóló könyveket népszerűsítenek a Siófok – Balatonfüred útvonalon közlekedő hajókon, az egyiken még olvasói sarkot is berendeztek.

Elterelik a hajóforgalmat, ha nincs alku

Az Európai Bizottság az áruforgalom zökkenőmentessége érdekében kivonná a brit kikötőket az Írországgal folytatott kereskedelemből.

A kikötő több mint átrakóhely

Nehéz úgy európai tengeri kikötőt fejleszteni, hogy annak a legkisebb a haszna rajta, akinek a pénzt elő kell teremtenie. Európai szervezetük az egyébként kevésnek tűnő forrás elosztásának alaposabb mérlegelését javasolja.

Elektromos hullám a Balatonon

Nem csak az autóiparban terjed az elektromos hajtás: a „zöld” gépkocsiknál sokkal rohamosabb tempóban hódítanak a „zöld” hajók. Csak éppen más okokból.

1
Világgazdaság Piactér