Handelsblatt

Orbán elnöki rendszert szeretne parlamentáris helyett

Az euróövezet jelenlegi gazdasági helyzetében felelőtlenség volna bevezetni az eurót Magyarországon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Handelsblattnak adott interjúban, amelyből a német üzleti lap szerdán előzetest közölt az internetes kiadásában.

Orbán Viktor küldte dél felé az E.On árfolyamát?

Hétfőn kora délután a vezető frankfurti tőzsdeindex, a DAX-30 vállalatai közül a magyar kormány tervei kapcsán címlapokra kerülő E.On mutatta a negyedik leggyengébb teljesítményt.

Az euró mellett a német cégvezetők

A német vállalatvezetők több mint háromnegyede ragaszkodik az euróhoz és az euróövezet fenntartásához, majdnem minden második vállalatvezető önazonosságában pedig erősebb az európai elem, mint a német egy kedden bemutatott felmérés szerint.

Handelsblatt: A felsőoktatásba viszi gazdaságellenességét a kormány

A Financial Times blogjában a forintárfolyammal és a befektetői bizalommal foglalkozott, a Handelsblatt a gazdasági felsőoktatás átalakításáról, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív lap a budapesti tőzsdén az idén eddig tapasztalt mozgásokról, a Financial Times Deutschland (FTD) a magyar kohéziós támogatások ügyéről írtak kommentárt.
Világgazdaság Piactér