Hans-Werner Sinn

Az EKB veszélyes játéka

Az EKB első nagy eszközvásárlási programja során az euró árfolyama mintegy negyedével csökkent a dollárral szemben 2014 közepe és 2015 januárja között.

Why the EU Must Be Generous to Britain

British Prime Minister Theresa May has confirmed it. The United Kingdom will, without a doubt, leave the European Union and negotiate new trade agreements. The question is what kind of agreement the EU will accept.

Eurózóna: közeleg az ítélet napja

A német alkotmánybíróság szeptember 12-én dönt az Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM) ügyében. A döntés jelentőségét nehéz lenne eltúlozni. Európa és a nagyvilág feszült figyelemmel várja a német alkotmánybíróság szeptember 12-i döntését az ESM ügyében.

Ifo: Nem igaz, hogy túl kevés az uniós mentési pénz

Nem kell megemelni, elegendő lesz az adósságszolgálati válságba sodródott euróövezeti országok pénzügyi megsegítésére létrehozott alapban rendelkezésére álló összeg - írja a müncheni Ifo gazdaságkutató intézet MTI-hez eljuttatott elemzése.

Ifo: Athén nem fogja bírni az adósságterhet

A német Ifo-intézet vezetője egy lapnak úgy nyilatkozott: hosszútávon nem tartható Görögország adósságterhe, ezért Athénnak át kell strukturálnia a hiteleket.

Elégedetlen az ifo elnöke a pénzügyi reformmal

Hans-Werner Sinn, a müncheni ifo gazdaságkutató intézet elnöke csalódottságának adott hangot a G20 hétvégi csúcstalálkozóján elfogadott pénzügyi reform intézkedésekkel kapcsolatban.
1
Világgazdaság Piactér