hidrogén

Napsütésből hidrogén

Németországban 2023-ra 1000 megawatt, azaz két paksi blokknyi olyan kapacitást kívánnak kiépíteni, amellyel villamos energiával gázt állítanak elő. A hidrogén felhasználási lehetőségei bőségesek.

NY Times: Az amerikai atomerőművek is veszélyesek lehetnek

A szakértői vélemények egyeztetése alapján valószínűsíthető, hogy egyes amerikai atomerőművekben is veszélyhelyzet alakulhat ki földrengés esetén, mivel a fukusimai erőműéhez hasonló szellőztető rendszert alkalmazzák a tengerentúlon is.

Energia vízió

Kisebb gázfelhasználású, főleg a nukleáris és a megújuló energiára alapozó gazdaság is megvalósítható az Energiahivatal volt elnöke, Pataki István szerint, aki már a hidrogén bázisú gazdaságról beszél.

„Zöld” hidrogén

A hidrogénalapú energetika hozzájárulhat a környezeti fenntarthatósági célok eléréséhez. Ott lenne a helye Magyarország megújulóenergia-cselekvési tervében is.

Megéri utánozni a növényeket

A sanghaji Jiao Tong Egyetem kutatói szerint a növények leveleit utánozva mesterségesen előállítható a fotoszintézis, ami az energia kinyerésének legtisztább módja.

Hidrogénhajtású rája a Hondától - Fotók

A következő évtized derekáig nem lesz kapható Európában a Honda FCX Clarity, a japán márka mégis bemutatta a sajtónak ezt a különleges limuzint, amely semmiféle káros anyagot nem bocsát ki. A kocsit azért nem forgalmazzák földrészünkön, mert alig van megfelelő töltőállomás, azonban arra már készültek tervek, hogy 2015-ig kiépül az európai hidrogénkút-hálózat.
Világgazdaság Piactér