Hildebrand

Miért erősödik a forint?

24 óra leforgása alatt két százalékot tudott erősödni a forint az euróval szemben. A forint javuló formájának fő oka továbbra is az a várakozás, hogy belátható időn belül lesz végre IMF készenléti hitel megállapodásunk – írja Karsai Péter, a Commerzbank közgazdásza.

Lemondott a svájci jegybank elnöke

Azonnali hatállyal benyújtotta lemondását a Svájci Nemzeti Bank (SNB) elnöke. Philipp Hildebrand azt követően kényszerült távozni, hogy a Weltwoche magazin közölte: bizonyítékai vannak a szakember elmúlt hetekben sokat bírált devizavásárlási ügyleteire.

Fenyeget a svájci jegybank - Megijedt a piac

Az SNB elnöke elmondta, hogy lépéseket fognak tenni, amennyiben recessziós vagy deflációs kockázatokat látnak. A piacon emiatt felerősödött a spekuláció, hogy a központi bank emelheti az 1,2-es minimális euró/frank árfolyamot. Ezt a várakozást erősítette a délelőtt közzétett inflációs adat, amely alulmúlta a várakozásokat. Az infláció negatív tartományba fordult.

"Nem nézzük ölbe tett kézzel, ha tovább erősödik a frank"

Esztelenül túlértékelt a svájci frank, és már a hazai gazdaság fejlődését is gátolja - mondta a svájci nemzeti bank (SNB) elnöke egy pénteki lapinterjúban. Philipp Hildebrand a Neue Zürcher Zeitungban hangsúlyozta, a jegybank minden lehetséges intézkedést megtesz, hogy feltartóztassa a folyamatot.

Mi lesz a magyar frankhitelesekkel?

Miután a svájci frank tíz éves csúcsra emelkedett az euróval szemben, a svájci nemzeti bank elnöke leszögezte, hogy kontrollálják a deviza árfolyamát és megvédik a külső sokkoktól.

Hildebrand elégedetlenkedik

Magyarázatot követelt klubja, a Valencia labdarúgócsapatának vezetőitől Timo Hildebrand, az együttes német válogatott kapusa, miután a spanyol bajnokság hétvégi nyitányán még a kispadra sem ülhetett le.
1
Világgazdaság Piactér