hírek

Senki sem akar a hírekért fizetni

Lesújtóak a magyar hírfogyasztási szokások: egy felmérés szerint a többség a közösségi médiából tájékozódik és nem aggódik az álhírek miatt.

A kedvező gazdasági hírek veszélyei

Hosszabb távon a gazdasági teljesítmény és a potenciális növekedés a kínálatoldaltól függ, különösen a termelékenységi bővülés újjáéledésétől – vélik a Brookings Institution kutatói.

Melyik ellenzékibb, a Neo vagy a Class FM?

A Class FM-en az összes hír mindössze 14, a Neo FM-en 26 százaléka foglalkozik belpolitikai témákkal, és azokat mindkét rádiócsatornán elsöprő arányban uralják a kormányról szóló hírek – áll a Policy Solutions médiaelemzésében. A politikai elemző intézet 2011. november 3-9. között vizsgálta a két legnagyobb országos kereskedelmi rádió hírműsorait.

Nyitott archívum - nyilvános MTI-hírkiadások

Az MTI megnyitotta archívumainak egy részét a nagyközönség számára. A kormányzati támogatással megvalósult digitalizálási program révén ezentúl ingyenesen elérhető és adatbázisban kereshető többek között az MTI által a két világháború között kiadott teljes híranyag, a 2001 és 2005 közötti MTI-fotókiadásba pedig a Fotómozaik képarchívum kínál betekintést.

Nehéz évek elé néz az OTP

Az S&P legfrissebb elemzése szerint ugyanis a következő két évben a profit jelentős csökkenése és a hitelportfólió minőségromlása várható. A korábbi évek felpörgetett devizahitelezése és a régiós leányok mind-mind kockázatot jelentenek a profitpályát illetıen.

Az amerikai hírekre zuhanni kezdett a forint

A nemzetközi devizapiacok védekező reakciója a kedvezőtlen amerikai konjunktúra adatra hirtelen meggyengítette a feltörekvő piaci devizákat, közöttük a forintot is.

A tegnapi pocsék híreket képtelenség mára kiheverni

A nyugat-európai értéktőzsdék még ma sem heverik ki a negatív hírek tegnapi áradatának következményeit, a piacok többnyire veszteni fognak már nyitáskor is. A nap nagy részében óvatos üzletmenet várható, miközben a befektetők a februári amerikai munkanélküliségi adatokra várnak. Az elemzők a munkanélküliség újabb növekedését jósolják.
Világgazdaság Piactér