hitelpapír

Elillant nyugdíjpénzek

A Quaestornál nyugdíjra előtakarékoskodók rosszul járnak, sok pénzüket fektették Quaestor-kötvényekbe; az alapkezelő kerülte a cégcsoport hitelpapírját, az ügyfelek pénze mégis bent ragadt.

10 százalékos hozam kötvényalapokkal, így

Magyarország és az euróövezet országainak leminősítése, valamint az ezzel való riogatás magasra emelte a hitelpapírok hozamát. A hazai befektetési alapkezelők közül többen is úgy látják, érdemes megragadni az ebben rejlő lehetőséget, ezért sorra indítják a különböző kötvényalapokat.

Sok értékpapírt vettünk

A háztartások májusban is vittek friss pénzt az értékpapírpiacra. Vették a részvényeket, a befektetési alapokat és a kötvényeket is. A részvénypiacon a következő hónapokban átrendeződést hozhat a nyugdíjpénztári vagyonátadás és a Mol-pakett megvásárlása.

Élénkül a kötvénypiac

Két vállalati kötvényt is bevezethetnek hamarosan a Budapesti Értéktőzsére – ahol 16 éve fordult elő utoljára, hogy egy nem a pénzügyi szektorban működő vállalkozás hitelpapírral lépett a parkettre.

Tényleg ilyen jó üzlet a bóvlikötvény?

A válság óta nem látott ütemben bővül a bóvlikötvények piaca. A más néven spekulatívnak is nevezett kategóriába azokat a vállalati kötvényeket sorolják, amelyek minősítése a Standard & Poor’snál BBB–, a Moody’snál pedig Baa3 alatt van.

A nagy melegben is zsugorodott a forgalom a BÉT-en

Júniusban tovább csökkent a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) forgalma, a részvénypiacon - kétszeres árfolyamértéken számolva - 563 milliárd forint értékben születtek üzletek, ami 15 százalékkal alacsonyabb a májusi forgalomnál - közölte a BÉT a brókercégek jelentései alapján készült havi statisztikájában kedden.
1
Világgazdaság Piactér