hitelszerződés

Hatalmas hitelösszeghez jutott a Mol

A Mol Nyrt. 750 millió euró összegű rulírozó hitelszerződést kötött 13 bankcsoporttal – tette közzé a társaság pénteken a BÉT honlapján.

Rövidül a céges feketelista

Nyolcezerrel kevesebb késedelmes vállalati hitelszerződés szerepelt az év végén a KHR-ben, mint egy évvel korábban. Látványosan javult tavaly a vállalati hitelportfólió összetétele is, ami részben az új kihelyezések növekedésének köszönhető.

Varga: Nem lesz kihasználva a paksi szerződés teljes hitelkerete

Mivel a beruházás több elemének beszállítására is pályáztatás eredményeképpen kerül sor, várakozásaink szerint a teljes hitelkeret kihasználására nem lesz szükség – közölte a paksi hitelszerződéssel kapcsolatban a nemzetgazdasági miniszter. Jávor Benedek és Scheiring Gábor szerint a 10 milliárd euró kölcsön valójában egy giga devizahitel, a jelenlegi árfolyam akár 150 milliárd forinttal növelheti a tartozás összegét, ami a kamat összegével csak tovább halmozódik. Németh Lászlóné közölte, hogy a Paksi Atomerőmű kapacitás-fenntartása ügyében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem kötött szerződést Kocsis Istvánnal.

Nemzeti Eszközkezelő: tartalékingatlanok felmérés alatt

Jelenleg 13 darab megüresedett lakás, valamint 312 lakóingatlannak, vagy lakhatási célú ingatlannak nem minősülő, de egyéb lakáscélú, vagy lakás célra gazdaságosan átalakítható ingatlanból lehet a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. tulajdonába kerülő tartalék ingatlan. Folyamatosan felmérik azokat a használaton kívüli, üres, állami tulajdonú ingatlanokat, melyek a későbbiekben a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. –hez kerülhetnek. Első körben mintegy 40 darab ilyen lakóingatlant vizsgálnak meg.

A magyar ügyhöz hasonló intést kapott Belgrád az IMF-től

A jegybank függetlenségével kapcsolatos aggályok rendezése nélkül a szerb kormány nem tárgyalhat az újabb IMF-hitelszerződésről, lényegében ezt – a Magyarország esetében már alkalmazott – üzenetet küldte a washingtoni szervezet a belgrádi kabinetnek.
Világgazdaság Piactér