hordó

A kőolaj éve lehet az idei

A globális készletek 160 millió hordóval estek, és az előrejelzések szerint legkésőbb 2018 végére ismét egyensúlyba kerülhet a kereslet és a kínálat.

A Mol nem adja fel az INA irányítását

A Mol nem adja fel irányítási jogát a horvát INA olajipari vállalatban - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Mosonyi György, a Mol felügyelőbizottságának elnöke, a horvát vállalat igazgatásába nagyobb beleszólást akaró zágrábi kormánnyal kezdődő tárgyalások előtt.

Áreséssel zárt tavaly az olaj

Három év után esett az utolsó kereskedési napon a nyersolaj árfolyama, miután Kínából kedvezőtlen makroadatok érkeztek – közölte a Bloomberg hírügynökség.

Zsugorodó magyar sörpiac

Tavaly ismét csökkent hazánkban a sörértékesítés, és tovább nőtt az eladásokon belül az olcsóbb termékek aránya a Magyar Sörgyártók Szövetségének 2010-es összesített adatai szerint. A lapunk által megkérdezett sörgyáraknál abban bíznak, hogy 2011-ben már megállhat vagy legalábbis lelassulhat a piac zsugorodása.

Óriás mezőt találtak - Olajnagyhatalommá válhat Norvégia

Az elmúlt három évtizedben nem találtak ekkora olajlelőhelyet az Északi-tengerben, mint most. A norvég partok mentén az ország legnagyobb olajtársasága, a Statoil 200 milliárd liter kitermelhető nyersolajra bukkant, amelynek értéke az előzetes becslések szerint 40 milliárd dollár.

Olajverseny - Ez az ország taszította le a trónról Szaúd-Arábiát

Venezuela átvette Szaúd-Arábiától a világ legnagyobb olajkészletével rendelkező ország címét. A probléma csupán annyi, hogy a dél-amerikai ország alatt fekvő készletek jórészt olyan nehézolaj, amelynek a feldolgozása, finomítása a hagyományosnál jóval nehezebb és költségesebb – derül ki az OPEC 2010-es évre vonatkozó statisztikáiból.

Nem bírjuk líbiai olaj nélkül

Minősége és közelsége miatt nem pótolható a piaci kínálatból kiesett líbiai olaj - vélekedtek pénteken londoni iparági szakelemzők, akik szerint Líbia nagy valószínűséggel hosszabb ideig nem lesz jelen a nyersolaj világpiacán.
Világgazdaság Piactér